Vi ansetter: Ansvarsfull og dyktig 3.linje tekniker.

LOKAL IT-DRIFT

LOKAL IT-DRIFT

Din lokal samarbeidspartner

SSC Networks har bygget opp sine IT-tjenester rundt en målsetting om å levere en problemfri IT-hverdag. Vi har to nivåer for å ivareta et slikt ansvar, henholdsvis drift og support.

Drift og vedlikehold

Med drift blir SSC kundens IT-sjef. Det innebærer blant annet løpende monitorering og vedlikehold og gratis brukerstøtte. Support er en lettere tjeneste der SSC tar rollen som en IT-ressurs kunden kan benytte seg av når det oppstår problemer og ellers etter eget ønske.
For kritisk infrastruktur, i hovedsak servere, krever vi driftsavtale for å kunne levere den forventede problemfrie IT-hverdagen.

Tjeneste

Support

Drift

Bedriftens IT-sjef med fokus på forebyggende drift og vedlikehold X .
Tilgang til teknisk support/brukerstøtte på telefon og epost X X
Løpende monitorering av tjenester og maskinvare . .
Monitorering av sikkerhetskopieringsjobber . .
Profesjonell antivirus X .
Endpoint Detection med kunstig intelligens og garantert beskyttelse mot løsepengevirus . .
Programvare for diagnosedata ved feil på tjenester og maskinvare . .
Programvare for hendelsesrapportering (GDPR-tiltak) X .
Programvare for fjernoppkobling/-support X X
Ticketsystem der alle saker og korrespondanse blir behandlet og lagret . .
Dashboard X .
IT-analyse med tilstandsrapport . .
Lisensforvaltning .. .
Responstidsgaranti 4 timer 60 minutter
Brukerstøtte virkedager kl. 08-16 (ikke bistand direkte på tredjeparts fagsystemer) Pris per time Inkl.
Fastpris klargjøring per server/klientmaskin JA JA

Trygghet og en problemfri hverdag

Avtalene gir deg som kunde responstidsgaranti, fjernretting/fjernstyring av maskiner, «på stedet» utrykning ved behov og ett sted å henvende deg til når det gjelder alt innenfor IT og IKT. SSC drifter lokale datanettverk til små og mellomstore bedrifter inntil 100 ansatte og telefoninettverk/sentraler til små-, mellomstore- og store bedrifter inntil 1000 ansatte.

Fulldriftsavtale – en komplett tjeneste

Fulldriftsavtale inkluderer løpende drift og administrasjon av servere, klientmaskiner, lokalnett og periferiutstyr (f.eks. bordskrivere). Det kan også tegnes lokal IT-driftsavtale for servere eller nettverk alene.

Helpdesk og support

For kunder som kun ønsker tilgang til helpdesk og support ved behov tilbyr SSC «Supportavtale». I slike avtaler inkluderer SSC et ekstra tjenestelag for fjernmonitorering og –administrasjon samt antivirus.

IT – Drift funksjoner

Helsesjekk
Et hvert nytt prosjekt starter med en helsesjekk der IT-plattformen blir dokumentert og gjennomgått sammen med ledelsen. Eventuelle tilpasninger utføres og avtalt tjenestenivå med forebyggende drift og support iverksettes.
Helpdesk
Kunden følger supportinstruks for å rapportere eventuelle feil som oppstår på IT-plattformen. Alle innmeldte saker logges og er tilgjengelige for kunden i SSC Helpdesk.
Dokumentasjon
Kundens IT-utstyr dokumenteres i en egen inventardatabase og oppdateres fortløpende. Sensitiv informasjon ligger skjult og sendes kontaktperson på forespørsel.
IT-utstyrsavtale
Som avtalekunde hos SSC nyter dere godt av vårt fordelsprogram ved kjøp IT-utstyr. Utstyr som kjøpes gjennom SSC blir satt opp med virksomhetens programvarepakker, ferdig installert og oppdatert, klart til å plugges i veggen.

Hva sier våre kunder om SSC?